Ο χρυσός ανεβαίνει την Τρίτη, αλλά παραμένει ελάχιστα αλλαγμένος αφού οι επενδυτές περιμένουν τη Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει την Τρίτη, αλλά παραμένει ελάχιστα αλλαγμένος αφού οι επενδυτές περιμένουν τη Fed στην τελευταία απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις για αυξήσεις επιτοκίων, ενώ οι ανησυχίες για τη γεωπολιτική ένταση στην Ανατολική Ευρώπη ενίσχυσαν το κίτρινο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,17% στα 1.847 $.

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία συνεχίστηκαν, με τις ΗΠΑ να έχουν θέσει έως και 8.500 στρατιώτες σε αυξημένο συναγερμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο είπε επίσης ότι αποσύρει κάποιο προσωπικό και εξαρτώμενα άτομα από την πρεσβεία του στην Ουκρανία, μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι διέταζαν μέλη της οικογένειας διπλωματών από την πρεσβεία τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σε ανοδική τροχιά μετά από μια ασταθή συνεδρίαση τη Δευτέρα. Το απότομο sell-off αργότερα στη συνεδρίαση και το κυνήγι ευκαιρίας που ακολούθησε, ώθησαν τους δείκτες σε θετικό έδαφος. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό μίας εβδομάδας τη Δευτέρα.

Η εστίαση των επενδυτών είναι πλέον στην απόφαση της Fed, η οποία θα εκδοθεί την Τετάρτη μετά από μία διήμερη συνεδρίαση. Αναμένεται ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα δηλώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2022.

Η Τράπεζα του Καναδά θα εκδώσει τη δική της πολιτική απόφαση την ίδια ημέρα με τη Fed, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Αφρικής θα εκδώσει την πολιτική απόφαση της την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, η Δημοκρατία του Σουδάν θα ενισχύσει τη χρήση των εξαγωγών χρυσού για να καλύψει τις εισαγωγές βασικών αγαθών. Η χώρα ξεκινά έναν νέο προϋπολογισμό για το 2022 χωρίς ξένη βοήθεια εν μέσω οικονομικής ύφεσης μετά από ένα πραξικόπημα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 1,08% στα 23,80 δολάρια, το παλλάδιο κερδίζει 1,83% και η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,68%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →