Ο χρυσός αλλάζει συνεχώς πρόσημο τη Δευτέρα, αλλά παραμένει ελάχιστα αλλαγμένος.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αλλάζει συνεχώς πρόσημο τη Δευτέρα, αλλά παραμένει ελάχιστα αλλαγμένος. Οι επενδυτές συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την τελευταία πολιτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη δοκιμάζουν την απήχηση του κίτρινου μετάλλου ως ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού μειώνονται κατά 0,11% στα 1.834 $. Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς ανέβηκαν στο 1,77% τη Δευτέρα μετά την πτώση τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Fed θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη. Αναμένεται ευρέως ότι θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο για να περιορίσει τον συνεχώς υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος θεωρείται πλέον ως η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ το 2022 σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η Τράπεζα του Καναδά θα εκδώσει επίσης την πολιτική της απόφαση την ίδια ημέρα με την ομόλογή της στις ΗΠΑ.

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την Ουκρανία συνεχίζονται, με τις ΗΠΑ να διατάσσουν την Κυριακή την αποχώρηση των μελών του προσωπικού από την πρεσβεία τους στην Ουκρανία. Προέτρεψε επίσης όλους τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς αυξανόταν ο κίνδυνος ένοπλης σύγκρουσης.

Εν τω μεταξύ, ο βρετανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dominic Raab προειδοποίησε την Κυριακή ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εάν εγκαταστήσει ένα καθεστώς μαριονέτας στην Ουκρανία. Ο Raab απάντησε σε αναφορές ότι η Ρωσία σκοπεύει να τοποθετήσει έναν φιλο-ρώσο ηγέτη στην εξουσία στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός πωλήθηκε με έκπτωση στην Ινδία την προηγούμενη εβδομάδα, με τις αυξανόμενες εγχώριες τιμές να επηρεάζουν τη ζήτηση και οι κοσμηματοπώλες προσβλέπουν στον ετήσιο προϋπολογισμό της Ένωσης για την περίοδο 2022-23, ο οποίος θα παρουσιαστεί από την υπουργό Οικονομικών Nirmala Sitharaman τον Φεβρουάριο. Στα ασιατικά κέντρα, οι επερχόμενες διακοπές του σεληνιακού νέου έτους αυξάνουν τη ζήτηση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι βυθίζεται κάτω από τα 24 δολάρια η ουγκιά χάνοντας πάνω από 2%, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 2,11%, ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,07%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →