Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, αλλά ανέβηκε από το χαμηλό τριών εβδομάδων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, αλλά ανέβηκε από το χαμηλό τριών εβδομάδων. Οι επενδυτές σκέφτονται πώς οι κεντρικές τράπεζες είναι πιθανό να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο πληθωρισμό, ενώ αυξάνονται και οι ανησυχίες για τον κίνδυνο που ενέχει η πρόσφατα ανακαλυφθείσα παραλλαγή omicron του COVID-19 για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,35% στα 1.776 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρεί την Πέμπτη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα να μην υποχωρήσει ο πληθωρισμός το δεύτερο εξάμηνο του 2022, όπως αναμένουν επί του παρόντος οι περισσότεροι οικονομολόγοι, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ. Κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τετάρτη μαζί με την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, αφού το δίδυμο κατέθεσε ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας που ακολούθησε την προηγούμενη ημέρα.

Η παραλλαγή Omicron θα μπορούσε να επεκτείνει ορισμένες από τις προκλήσεις και τις ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που οδήγησαν σε υψηλότερο πληθωρισμό και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να το συνυπολογίσουν καθώς αποφασίζουν πώς να αποσύρουν τη στήριξη της νομισματικής τους πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams.

Αν και η Fed υιοθέτησε έναν πιο επιθετικό τόνο στον πληθωρισμό, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμμένουν στους δύστροπους τόνους τους.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης υπευθύνων αγορών του Institute of Supply Management ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο 61,1 τον Νοέμβριο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο 3,7% από έτος σε έτος τον Νοέμβριο.

Η SPDR Gold Trust (P:GLD) δήλωσε ότι οι διαθέσεις της μειώθηκαν κατά 0,2% στους 990,82 τόνους την Τετάρτη από την Τρίτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,20% στα 22,40 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,43% και το παλλάδιο χάνει 1,48%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →