Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή, ωστόσο το κίτρινο μέταλλο κατευθύνεται για την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή, ωστόσο το κίτρινο μέταλλο κατευθύνεται για την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, επιβαρυμένο από ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιταχύνει τον ρυθμό της μείωσης του ενεργητικού και θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού ενισχύονται κατά 0,12% στα 1.772 $, αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε σχεδόν ένα μήνα την Πέμπτη. Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 1,3% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύει το μήνυμά της ότι θα επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης του ενεργητικού. Ο Πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε στην επόμενη διάσκεψη του Reuters την Πέμπτη ότι θα ήταν σκόπιμο να τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022.

Αυτό θα έδινε στη Fed την επιλογή να αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, πρόσθεσε.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν πρόσθεσε στη διάσκεψη ότι ήταν δουλειά της Fed να διασφαλίσει ότι η τρέχουσα πορεία υψηλού πληθωρισμού δεν εξελιχθεί σε μια επιζήμια και μακροχρόνια «σπείρα μισθών-τιμών».

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξαν ότι 222.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας κατατέθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο κινεζικός δείκτης υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin (PMI), που κυκλοφόρησε νωρίτερα την ίδια ημέρα, ήταν 52,1 τον Νοέμβριο. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης την είδηση ​​ότι η Didi Global Inc. (NYSE:DIDI) θα διαγραφεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η SPDR Gold Trust (P:GLD) δήλωσε ότι οι διαθέσεις της μειώθηκαν περίπου 0,5% στους 986,17 τόνους την Πέμπτη από την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 0,20% στα 22,40 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει άλμα με άνοδο 3,90%, ενώ η πλατίνα κερδίζει 0,53%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →