Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης, αλλά παραμένει κοντά στα χαμηλά ενός μήνα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης, αλλά παραμένει κοντά στα χαμηλά ενός μήνα. Οι επενδυτές συνέχισαν να χωνεύουν τα σημάδια από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα θα συζητούσε τη μείωση του ενεργητικού γρηγορότερα από το προγραμματισμένο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,78% στα 1.789 $. Το κίτρινο μέταλλο ήταν μόλις 2 $ λιγότερο από την τελευταία καταγεγραμμένη τιμή της Τρίτης, η οποία ήταν η χαμηλότερη από τις 4 Νοεμβρίου 2021.

Ο Πάουελ είπε ότι η Fed θα συζητήσει εάν θα τερματίσει τη μείωση του ενεργητικού λίγους μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο στη συνεδρίασή της αργότερα μέσα στον μήνα. Επίσης, απέφυγε να χαρακτηρίσει τον υψηλό πληθωρισμό ως «παροδικό».

Τα σχόλια του Πάουελ έδωσαν επίσης ώθηση στο δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό. Το δολάριο υποχώρησε την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της Fed είναι δυσαρεστημένοι με τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας και η μείωση του πραγματικού πληθωρισμού θα είναι σημαντική για τη διατήρηση των προσδοκιών αγκυρωμένων κοντά στον στόχο της Fed, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Fed Richard Clarida.

Στη Μεγάλη Βρετανία, το μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, Κάθριν Μαν, δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα παραλλαγή του Omicron COVID-19 θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αποδυναμώνοντας με τη σειρά της την οικονομική ανάκαμψη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την επιβολή γενικών ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί από πολλές χώρες. Η έρευνα για την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής συνεχίζεται επίσης.

Τα δεδομένα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού PMI παραγωγής
Ηνωμένες Πολιτείες ISM Manufacturing PMI
Προσεχής κυκλοφορία:
01 Δεκεμβρίου 2021
Πρόβλεψη:
61,0
Προηγούμενος:
60,8
και το Fed Beige Book, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην ημέρα. Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογίων εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θα ακολουθήσει την Παρασκευή.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο κινεζικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της Caixin για τον Νοέμβριο, που κυκλοφόρησε νωρίτερα την ίδια ημέρα, ήταν στο 49,9.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 0,39% στα 22,76 $, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,75% και το παλλάδιο κερδίζει 0,60%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →