Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Τρίτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron COVID-19 στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Τρίτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron COVID-19 στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 1,10% στα 1.805 $.

Η Omicron έχει ήδη παρακινήσει ορισμένες χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους και να ρίξουν σκιά στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει το 2022 καθώς η προσφορά και η ζήτηση έρχονται σε καλύτερη ισορροπία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και η εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον εγκυμονεί αρνητικούς κινδύνους για την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα και αυξάνει την αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό».

Ο Πάουελ, μαζί με την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, θα καταθέσει σε ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας αργότερα εντός της ημέρας και στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής μια μέρα αργότερα.

Πέραν του Ατλαντικού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την Omicron τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η οικονομία της ευρωζώνης έχει μάθει να αντιμετωπίζει τα διαδοχικά κύματα του COVID-19.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών της Κίνας (PMI) ήταν στο 50,1, ενώ ο μη μεταποιητικός PMI ήταν στο 52,3 τον Νοέμβριο. Στην Ιαπωνία, τα στοιχεία για την απασχόληση του Οκτωβρίου έδειξαν ότι η αναλογία θέσεων εργασίας/αίτησης ήταν στο 1,15 και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 2,7%. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 1,1% σε μηνιαία βάση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ξεπέρασε τα 23 δολάρια κερδίζοντας 1,49% η ουγγιά ενώ η πλατίνα χάνει 1,57% και το παλλάδιο ενισχύεται κατά 0,12%. Η ρωσική Nornickel, ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου παγκοσμίως, αύξησε την εκτίμηση της επένδυσης 2021-2030 στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Nornickel να αναβαθμίσει την υποδομή παραγωγής της και να αυξήσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της για την παραγωγή PGM.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →