Ο χρυσός πέφτει το πρωί της Δευτέρας, αφού οι αγορές απορροφούν τους κραδασμούς της Όμικρον.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός πέφτει το πρωί της Δευτέρας, αφού οι αγορές απορροφούν τους κραδασμούς της Όμικρον.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού πέφτουν κατά 0,25% στα 1.788 $.

Νέα κρούσματα της παραλλαγής Omicron εντοπίστηκαν στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία το Σαββατοκύριακο, ακόμη και όταν περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αξιολογηθεί το στέλεχος και το έχει ταξινομήσει ως "παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία". Δύο Νοτιοαφρικανοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης Angelique Coetzee, πρότειναν ότι η παραλλαγή Omicron παρουσιάζεται με ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής.

Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο ενός νέου κύματος λοιμώξεων από τον COVID-19 ή της παραλλαγής Omicron, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Πέρα από τον Ατλαντικό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Ραφαέλ Μπόσιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι ελπίζει ότι η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας θα τη μεταφέρει στο επόμενο κύμα κρουσμάτων COVID-19 και είπε ότι παραμένει ανοιχτός στην επιτάχυνση του ρυθμού της κεντρικής τράπεζας προς τη μείωση του ενεργητικού.

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι ιαπωνικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9% από έτος σε έτος τον Οκτώβριο. Στην Αυστραλία, τα ακαθάριστα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4% σε τρίμηνο το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Η πτώση των τιμών οδήγησε επίσης σε αύξηση της φυσικής ζήτησης χρυσού σε μεγάλους ασιατικούς κόμβους κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Οι έμποροι στην Ινδία προετοιμάζονται επίσης για μια πιθανή άνοδο καθώς ξεκινά η σεζόν του γάμου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει οριακά τα 23 δολάρια με πτώση 0,58%, η πλατίνα κερδίζει 0,83% και το παλλάδιο σημειώνει άλμα 3,69%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →