Ο χρυσός υποχωρεί τη Παρασκευή, κατευθυνόμενος προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τα τέλη Νοεμβρίου 2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Παρασκευή, κατευθυνόμενος προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τα τέλη Νοεμβρίου 2021. Οι ελπίδες ότι η πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πλήγωσαν την απήχηση του κίτρινου μετάλλου ως καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,40% στα 1.935,40 $ στις 12:24 π.μ. ET (4:24 π.μ. GMT), σημειώνοντας πτώση περίπου 2,4% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές για την Ουκρανία αμβλύνθηκαν, το ίδιο μειώθηκε και η τιμή του χρυσού και οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα για το ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων και το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είδε τις τιμές να απορρίπτονται», είπε ο επικεφαλής στρατηγικής της Tiger Brokers. είπε στο Reuters ο αξιωματικός Μάικλ Μακάρθι.

«Σε κάποιο βαθμό, το δολάριο ΗΠΑ ήταν ένας σημαντικός παράγοντας και ένα από τα πράγματα που απέσυραν τον χρυσό από αυτή την προσπάθεια στα υψηλά όλων των εποχών».

Η Ρωσία φάνηκε να έχει σταματήσει την προέλασή της στις ουκρανικές πόλεις μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου. Αξιωματούχοι από τις δύο χώρες συναντήθηκαν ξανά για ειρηνευτικές συνομιλίες, ωστόσο, η πρόοδος ήταν περιορισμένη.

"Σίγουρα αναμενόταν άνοδος των επιτοκίων κατά τέταρτο της μονάδας, αλλά αυτό που δεν αναμενόταν ήταν έξι ακόμη αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2022. Αυτή είναι μια επιθετική δήλωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο McCarthy. Αναφερόταν στο επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας στο 0,5% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκιά της στο 0,75% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το επιτόκιό της σταθερό στο -0,10%, καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο έκανε άλμα 2,7%, αλλά διαμορφώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 8%. Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,3% και διαμορφώθηκε για την πρώτη του εβδομαδιαία πτώση σε επτά. Η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 1.021,62 $, αλλά διαμορφώθηκε σε εβδομαδιαία πτώση 5%, τη μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2021.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →