Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αύξησε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Οι ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μείωσαν επίσης την έκκληση του κίτρινου μετάλλου ως ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,76% στα 1.942,32 δολάρια αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου στα 1.894,70 δολάρια την Τετάρτη.

Η Fed αύξησε το επιτόκιο στο 0,5% καθώς εξέδωσε την απόφαση πολιτικής της την Τετάρτη. Ήταν η πρώτη φορά που η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018 και είναι πιθανές αυξήσεις και στις έξι υπόλοιπες συνεδριάσεις το 2022. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι «πολύ ισχυρή» και μπορεί να χειριστεί τη νομισματική σύσφιξη. Η απόφαση της Fed είδε επίσης τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ να ανεβαίνουν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο του 2019.

Στον Ατλαντικό, η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Isabel Schnabel, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ignazio Visco και ο επικεφαλής οικονομολόγος Philip Lane θα μιλήσουν επίσης σε συνέδριο σήμερα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Παρασκευή.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μια πιθανή λύση στη σύγκρουση που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται "πιο ρεαλιστικές", ενώ η Ρωσία είπε ότι οι υπό συζήτηση προτάσεις ήταν "κοντινές σε συμφωνία».

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust (P:GLD) αυξήθηκαν 0,8% στους 1.070,53 τόνους την Τετάρτη, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 4,89% στα 2.594,37 δολάρια ανά ουγκιά. Το μέταλλο του αυτόματου καταλύτη έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων στις 7 Μαρτίου, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για διακοπές εφοδιασμού από τη Ρωσία.

Το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,90% στα 25,34$ και η πλατίνα κερδίζει 0,79% στα 1032 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →