Ο χρυσός ισορροπεί τη Τετάρτη, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί τη Τετάρτη, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων. Οι επενδυτές έμειναν μακριά από μεγάλα στοιχήματα καθώς αναμένουν σήμερα την απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κερδίζουν 0,09% στα 1.920,35 δολάρια. Το κίτρινο μέταλλο παραμένει ελάχιστα αλλαγμένο αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου, στα 1.906 δολάρια, κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών την Τρίτη, εν όψει της πολιτικής απόφασης της Fed που θα εκδοθεί αργότερα εντός της ημέρας. Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25 μονάδες βάσης..

Στον Ατλαντικό, η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Isabel Schnabel, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ignazio Visco και ο επικεφαλής οικονομολόγος Philip Lane θα μιλήσουν σε συνέδριο την ίδια ημέρα.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει τη δική της πολιτική απόφαση μια μέρα αργότερα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, στην πρώτη του επίσκεψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Θα συζητήσει την κρίση στην Ουκρανία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων έφτασε τα 3 εκατομμύρια καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές της.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι θα αναστείλει τις αγορές χρυσού από τις τράπεζες από την Τρίτη για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από τα νοικοκυριά. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Οι συμμετοχές της SPDR Gold Trust (P:GLD) υποχώρησαν 0,2% στους 1.061,8 τόνους την Τρίτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,57% στα 2.543 δολάρια, αλλά παραμένει σχετικά κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων της Δευτέρας, καθώς οι φόβοι για την προσφορά αμβλύνθηκαν. Το ασήμι σημειώνει πτώση 0,34% στα 24,83 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 2,44% στα 1010 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →