Ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί τη Τρίτη, φτάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί τη Τρίτη, φτάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν εν όψει της απόφασης πολιτικής της Federal Reserve και οι ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας περιόρισαν περαιτέρω την απήχηση του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν 1,47% στα 1.923,60 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα υψηλά δυόμισι ετών τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν την πολιτική απόφαση της Fed, η οποία θα εκδοθεί την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει τη δική της πολιτική απόφαση την Πέμπτη. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Isabel Schnabel, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ignazio Visco και ο επικεφαλής οικονομολόγος Philip Lane μιλάνε σε συνέδριο την ίδια ημέρα. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Παρασκευή.

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, ενώ η Τράπεζα της Κορέας δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε τη μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού αμετάβλητη στο 2,85%.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ολοκλήρωσαν τον τέταρτο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα με μικρή πρόοδο προς τον τερματισμό της σύγκρουσης που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι συνομιλίες προγραμματίζεται να επαναληφθούν σήμερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο κερδίζει 2,72% στα 2.498 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας μίσ ιλιγγιώδη πτώση άνω του 15% κατά την χθεσινή συνεδρίαση καθώς οι φόβοι για την προσφορά αμβλύνθηκαν. Ο μεγαλύτερος μέτοχος του ρωσικού μεταλλευτικού κολοσσού Nornickel, Βλαντιμίρ Ποτάνιν, δήλωσε στο ρωσικό RBC TV το Σάββατο ότι η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει εναλλακτικές διαδρομές για τις παραδόσεις παλλαδίου. Ωστόσο, τα "κενά αέρος" της εφοδιαστικής αλυσίδας αναμένεται να συνεχιστούν.

Τα ρωσικά διυλιστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις πωλήσεις πλατίνας και παλλαδίου στο Λονδίνο, το μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας πολύτιμων μετάλλων παγκοσμίως, δήλωσε μια αρχή αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα. Το παλλάδιο έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, χάρη στις ανησυχίες για διακοπή του εφοδιασμού από τον κορυφαίο παραγωγό Ρωσία.

Το ασήμι σημειώνει πτώση 1,30% στα 24,78 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα σημειώνει πτώση 2,62%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →