Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Δευτέρα αφού οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Δευτέρα αφού οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν λόγω των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, ενώ οι ελπίδες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία έπληξαν περαιτέρω το ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 1,75% στα 1957,50 $.

"Ένας βασικός λόγος είναι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. Επίσης, η αγορά φαίνεται να τιμολογείται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, στην οποία μπορεί να ξεκινήσει ο κύκλος σύσφιξης. Επομένως, αυτός είναι ένας αρνητικός παράγοντας για τον χρυσό", δήλωσε η στρατηγικός αναλυτής της DailyFX Μάργκαρετ Γιανγκ.

"Δεδομένου του γεγονότος ότι και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να μιλήσουν, νομίζω ότι τα χειρότερα της κρίσης στην Ουκρανία είναι πιθανώς πίσω μας. Είναι απίθανο η τιμή του χρυσού να εκτιναχθεί πέρα ​​από το προηγούμενο υψηλό της περασμένης εβδομάδας ή να φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ σύντομα".

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν δήλωσε την Κυριακή ότι μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, ακόμη και όταν οι μάχες συνεχίζονται.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν σε υψηλό σχεδόν ενός μηνός, με τη Fed να αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια όταν θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Παρασκευή, ενώ η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση την Τρίτη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει επίσης την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο υποχωρεί καταστροφικά κατά 14,98% στα 2.480,18 δολάρια ανά ουγκιά. Έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 $ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς συνεχίζονται οι φόβοι για διακοπές εφοδιασμού από τον κορυφαίο παραγωγό Ρωσία.

Ο ρωσικός κολοσσός εξόρυξης Nornickel κατάφερε να εξασφαλίσει εναλλακτικές διαδρομές για τις παραδόσεις του παλλαδίου, αλλά παραμένουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης. Το ασήμι υποχωρεί 3,41% παλεύοντας να κρατήσει τα 25 δολάρια και η πλατίνα χάνει 3,90%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →