Ο χρυσός υποχωρεί τη Δευτέρα, κρατώντας με νύχια και με δόντια τα 1800 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Δευτέρα, κρατώντας  με νύχια και με δόντια τα 1800 δολάρια. Οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων στήριξαν το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Το βάθος της αγοράς παρέμεινε περιορισμένο καθώς οι βασικές αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν πτώση 1,64% στα 1.800 $ αφού έφθασαν σε υψηλό περισσότερο από ένα μήνα στα 1.831,49 $ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στα τέλη του 2021, τα 10ετή ομόλογα αναφοράς των ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση αποδόσεων από το 2013.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν επίσης κοντά σε υψηλά ρεκόρ στις λεπτές συναλλαγές στις 31 Δεκεμβρίου για να κλείσει το δεύτερο έτος ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19.

Εν τω μεταξύ, τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 βρίσκονται επίσης στα ραντάρ των επενδυτών, με κατά μέσο όρο πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα να εντοπίζονται την ημέρα μεταξύ 24 και 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters. Δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, περισσότερες από 4.000 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως την Κυριακή, με περισσότερες από τις μισές πτήσεις στις ΗΠΑ.

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι εκπτώσεις σε χρυσό στην Ινδία διευρύνθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών την περασμένη εβδομάδα, χάρη στους περιορισμούς που συνδέονται με τον COVID-19 και στους καταναλωτές στις μεγάλες ασιατικές χώρες που διέκοψαν τις αγορές τους εν όψει των εορτών του τέλους του έτους.

Οι μετοχές του Ομίλου China Evergrande στο Χονγκ Κονγκ ανεστάλησαν νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο υπερχρεωμένος γίγαντας των ακινήτων δεν έδωσε λόγο για την αναστολή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 2,36% χάνοντας τα 23 $ διαπραγματευόμενο στα 22,80 δολάρια, ενώ η πλατίνα χάνει 1,97% και το παλλάδιο βυθίζεται κατά 4,01%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →