Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Παρασκευής, αλλά αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του εδώ και έξι χρόνια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Παρασκευής, αλλά αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του εδώ και έξι χρόνια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,27% στα 1.819,75 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανεβαίνει την Παρασκευή. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ μειώθηκαν από τα υψηλά ενός μηνός την Πέμπτη.

Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει 4% μέχρι στιγμής το 2021 και βρίσκεται σε δρόμο για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από το 2015, καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο του COVID-19. Αυτό συμβαίνει παρά τη συνεχή αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 που αφορούν την παραλλαγή όμικρον.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ μειώθηκαν από τα υψηλά ενός μηνός την Πέμπτη, αλλά δεν υπήρχαν σημαντικοί καταλύτες και πολλοί επενδυτές βρίσκονται ήδη σε διακοπές.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν ως επί το πλείστον ανοδικά το πρωί της Παρασκευής, μετά τους καλύτερους από τους αναμενόμενους κινεζικούς δείκτες διαχειριστών αγορών (PMIs) για τον Δεκέμβριο και το ράλι των κινεζικών μετοχών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ.

Ο μεταποιητικός PMI ήταν 50,3 και ο μη μεταποιητικός PMI ήταν 52,7 με τους δύο δείκτες να ξεπερνούν τις προσδοκίες και να παραμένουν πάνω από το όριο των 50 σημείων ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 198.000 την περασμένη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,65% στα 23,24 δολάρια αλλά βρίσκεται στη χειρότερη χρονιά του από το 2014 με πτώση περίπου 12%. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,31% και το παλλάδιο υποχωρεί 0,73%, κατευθυνόμενο προς τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από το 2015 με πτώση 20%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →