Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις επιπτώσεις της παραλλαγής Omicron COVID-19

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις επιπτώσεις της παραλλαγής Omicron COVID-19 και την απόσυρση των νομισματικών κινήτρων από τις κεντρικές τράπεζες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,49% στα 1.814 δολάρια. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε την Πέμπτη και οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου αναφοράς 10 ετών παρέμειναν κοντά στο υψηλό ενός μηνός.

Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει σχεδόν 5% μέχρι σήμερα το 2021 και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από το 2015. Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν ότι οι συναλλαγές χρυσού θα παραμείνουν ισχνές και δεσμευμένες για το υπόλοιπο του έτους.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο 5,9% από έτος σε έτος τον Νοέμβριο. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 1,9%, μέγεθος μεγαλύτερο από το αναμενόμενο σε μηνιαία βάση.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν κυρίως ανοδικά την Πέμπτη, παρά την αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγής του Omicron COVID-19. Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν την απόσυρση των νομισματικών κινήτρων από τις κεντρικές τράπεζες.

Στην Κίνα, η τελευταία επιδημία COVID-19 στη δυτική πόλη Xi'an συνεχίζεται, με τη χώρα να δημοσιεύει τους δείκτες παραγωγών και μη μεταποιητικών υπευθύνων αγορών (PMI) την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ακροβατεί ακριβώς πάνω από τα 23 $ κερδίζοντας 0,61%, η πλατίνα χάνει 0,72% ενώ το παλλάδιο σημειώνει πτώση 0,26%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →