Ο χρυσός υποχωρεί την Τετάρτη, κρατώντας με νύχια και με δόντια τα 1800 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί την Τετάρτη, κρατώντας με νύχια και με δόντια τα 1800 δολάρια. Με την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο από το ελαφρώς βελτιωμένο κλίμα κινδύνου, δίνουν ώθηση στο κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,30% στα 1.801 $ και οι αποδόσεις του αμερικανικού ομολόγου αναφοράς 10ετούς υποχωρούν χαμηλότερα.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα την Τετάρτη, ακόμη και όταν μειώθηκαν οι ανησυχίες για διακοπές ταξιδιών και κλείσιμο καταστημάτων λόγω της παραλλαγής Omicron COVID-19.

Από την πλευρά του, ο χρυσός συνέχισε την πτωτική του τάση λόγω αυξανόμενων ενδείξεων ότι η Omicron δεν αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και οι επενδυτές αποχώρησαν από το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Η Omicron δεν είναι «η ίδια ασθένεια που βλέπαμε πριν από ένα χρόνο» και ακόμη και οι ασθενείς που καταλήγουν στο νοσοκομείο περνούν λιγότερο χρόνο εκεί, σύμφωνα με τον John Bell του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενισχύοντας αναφορές για τη γενικότερη ηπιότερη φύση της παραλλαγής.

Ωστόσο, τα καθημερινά κρούσματα COVID-19 ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με την πίεση να αυξάνεται στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο χρυσός αναμένεται να σημειώσει την πρώτη ετήσια απώλειά του σε τρία χρόνια, αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών το 2020, με τις κεντρικές τράπεζες να αρχίζουν να αποσύρουν τα πακέτα τόνωσης του COVID-19 για να περιορίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Αν και η εναπομένουσα αβεβαιότητα σχετικά με την Omicron έχει κάπως ενισχύσει τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, οι ανησυχίες σχετικά με την απειλή για την οικονομική δραστηριότητα και τη καθυστέρηση του ανοίγματος αρχίζουν να σβήνουν.

Με περιορισμένους όγκους την Τετάρτη, οι επενδυτές αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και ένα στενό εύρος κατά τις υπόλοιπες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,89% στα 22,85 $, η πλατίνα υποχωρεί 0,82% και το παλλάδιο χάνει 0,26%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →