Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τρίτη, ωστόσο, οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και τα στοιχήματα αύξησης των επιτοκίων διατήρησαν τα κέρδη του κίτρινου μετάλλου μικρά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τρίτη, με τους επενδυτές να στρέφονται προς το ασφαλές καταφύγιο καθώς ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως οδήγησε σε ορισμένες χώρες να αυστηροποιήσουν τα περιοριστικά μέτρα εκτός από τα νέα lockdown. Ωστόσο, οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και τα στοιχήματα αύξησης των επιτοκίων διατήρησαν τα κέρδη του κίτρινου μετάλλου μικρά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,06% στα 1.802 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τρίτης. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφθασαν σε υψηλό περισσότερο από ένα μήνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά τα δεδομένα του Reuters υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή της όμικρον είναι λιγότερο λοιμογόνος από την Delta. Ωστόσο, η omicron είναι πιο μεταδοτική, οδηγώντας σε διάφορα προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων σχολείων των ΗΠΑ που καθυστερούν την επιστροφή στις τάξεις ή τη μετάβαση σε διαδικτυακή μάθηση. Πολλές μεγάλες τράπεζες έχουν επίσης ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για μερικές εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη Δευτέρα μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer Inc (NYSE:PFE)./BioNTech SE COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Επίσης, μείωσε το διάστημα για την καταλληλότητα της αναμνηστικής δόσης σε πέντε μήνες από έξι.

Οι νομισματικές πολιτικές βρίσκονται επίσης στα ραντάρ των επενδυτών, με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αναμένονται την Τετάρτη. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 2022.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης αγορών της Caixin εκτυπώθηκε σε 50,9 τον Δεκέμβριο, καλύτερο από το αναμενόμενο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 0,59% στα 22,78 δολάρια, η πλατίνα χάνει 0,31% ενώ το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 2,27%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →