Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης ενόψει των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης ενόψει των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης την πιθανότητα μιας νωρίτερα από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων έναντι των αυξανόμενων περιπτώσεων COVID-19 παγκοσμίως.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,25% στα 1.819 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρεί την Τετάρτη.

Η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο αργότερα εντός της ημέρας. Με τον Πρόεδρο της Fed της Minneapolis Neel Kashkari να λέει ότι υποστηρίζει δύο αυξήσεις το 2022 για τον περιορισμό του υψηλού πληθωρισμού, τώρα αναμένονται σχόλια από τον Πρόεδρο της Fed του St.Louis, James Bullard και τη πρόεδρο της Fed του San Francisco Mary Daly, που μιλούν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα για περισσότερες ενδείξεις.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα την Τρίτη, λόγω των προσδοκιών της Fed για αύξηση των επιτοκίων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο επιτόκιο ομοσπονδιακών αμοιβαίων κεφαλαίων την Τρίτη αποτιμώνται σε περίπου 66% πιθανότητα σύσφιξης κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας έως τον Μάρτιο του 2022 και οι επενδυτές τιμολογούν πλήρως αυτό το σενάριο έως τον Μάιο.

Στο μέτωπο του COVID-19, η παραλλαγή Omicron συνεχίζει να τροφοδοτεί μια αύξηση των κρουσμάτων, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν παγκόσμιο ρεκόρ σχεδόν 1 εκατομμυρίου νέων κρουσμάτων τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης του Institute of Supply Management manufacturing purchasing managers ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο 58,7 τον Δεκέμβριο, ενώ η έρευνα JOLTs για ανοίγματα θέσεων εργασίας έδειξε 10,562 εκατομμύρια κενές θέσεις τον Νοέμβριο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Κίνα δημοσιεύει τον δείκτη υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,20% ακροβατώντας στα 23 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 2,15% και η πλατίνα παραμένει σχεδόν αμετάβλητη στα 972 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →