Ο χρυσός κινείται σταθερά την Παρασκευή, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται σταθερά την Παρασκευή, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων. Μια προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι η παραλλαγή του Omicron COVID-19 δεν μπορεί να θεωρηθεί «ήπια», παράλληλα με τις ισχυρότερες αποδόσεις, έδωσε ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,06% στα 1.790,25 $, αλλά το κίτρινο μέταλλο είναι έτοιμο για τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από τα τέλη Νοεμβρίου 2021. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκαν στο ισχυρότερο επίπεδο τους από τον Μάρτιο του 2021.

Αν και η omicron φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος δέλτα του ιού, δεν θα πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως "ήπια" σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ακόμη και οι πιο dovish αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συμφωνούν με την επιθετική πολιτική της κεντρικής τράπεζας. Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε σε εκδήλωση την Πέμπτη ότι η μείωση του ισολογισμού της Fed θα επέλθει μετά την ομαλοποίηση του επιτοκίου των κεφαλαίων της Fed. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε σε ξεχωριστή εκδήλωση ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιο-στόχο της μόλις τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, οι επενδυτές αναμένουν αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 70% πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed του Μαρτίου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι επενδυτές αναμένουν τώρα την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα αρχικά στοιχεία των αιτημάτων ανεργίας της Πέμπτης έδειξαν ότι ο αριθμός αυξήθηκε σε 207.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας συρρικνώθηκαν κατά 1,3% και 1,2% σε ετήσια βάση και από μήνα σε μήνα τον Νοέμβριο. Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) του Τόκιο αυξήθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,38% στα 22,16 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα χάνει 1,35% και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,65%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →