Ο χρυσός υποχωρεί τη Δευτέρα καθώς η Fed σηματοδότησε την αύξηση των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Δευτέρα καθώς η Fed σηματοδότησε την αύξηση των επιτοκίων, ενώ οι φόβοι για την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron COVID-19 συνεχίζονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,16% στα 1.796 $.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε τη Δευτέρα, αφού ο διοικητής της Fed Κρις Γουόλερ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια «λίγο μετά» το τέλος των αγορών ομολόγων τον Μάρτιο του 2022.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η ταχεία μετάδοση της παραλλαγής Omicron. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Omicron διπλασιάζεται σε 1,5 έως 3 ημέρες σε περιοχές με τοπικές λοιμώξεις, αλλά η σοβαρότητα της παραλλαγής παραμένει ασαφής.

Οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους Αμερικανούς να κάνουν τις ενισχυτικές δόσεις και να φορούν μάσκες.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να καταστήσουν αυστηρότερους τους περιορισμούς για τα αυξανόμενα κρούσματα Omicron ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί ότι ενδέχεται να επιβάλει νέους περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς η χώρα εντόπισε 12.000 κρούσματα την Κυριακή. Η Ολλανδία μπήκε σε lockdown το Σαββατοκύριακο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,74% στα 22,20$, το παλλάδιο υποχωρεί 2,56% και η πλατίνα υποχωρεί 1,81%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →