Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Τρίτη, γυρίζοντας από πρωινές απώλειες σχεδόν 1%.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Τρίτη, γυρίζοντας από πρωινές απώλειες σχεδόν 1%. Οι επενδυτές εκτίμησαν τον αντίκτυπο από ένα πλήγμα στο σχέδιο Μπάιντεν "Build Back Better" εγχώριων δαπανών 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγής της Omicron COVID-19.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,15% στα 1.793 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρεί την Τρίτη.

Ο αντίκτυπος από το σχόλιο του αμερικανού γερουσιαστή Joe Manchin την Κυριακή ότι δεν θα υποστηρίξει το πακέτο 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν συνέχισε να γίνεται αισθητό την Τρίτη.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εκτοξεύεται και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της Όμικρον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ενισχύσει τους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωση της Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ολλανδία έχει ήδη μπει σε lockdown.

Στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι παροτρύνονται να λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια και να φορούν μάσκες, με τις ομοσπονδιακές εκτιμήσεις να δείχνουν ότι η μετάλλαξη omicron αντιπροσωπεύει το 73% όλων των κρουσμάτων στις Η.Π.Α.

Εν τω μεταξύ, η Moderna (NASDAQ:MRNA) Inc. δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της για τον COVID-19 θα μπορούσε να προστατεύσει από την παραλλαγή σε εργαστηριακές δοκιμές, υποδεικνύοντας ότι το τρέχον εμβόλιο είναι η «πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην Όμικρον».

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η έναρξη της μείωσης του ενεργητικού στην πρώτη συνεδρίασή της του 2022 και η λήξη της τον Μάιο είναι σύμφωνη με τις υπάρχουσες προβλέψεις.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 1,39% στα 22,58$, το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο 3,67%, ενώ η πλατίνα κερδίζει 0,11%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →