Ο χρυσός ανεβαίνει την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία λόγω των φόβων για την παραλλαγή της Omicron.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία λόγω των φόβων για την παραλλαγή της Omicron. Ωστόσο, οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και η κάπως βελτιωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνων από τους επενδυτές αντιμετώπισαν αυτές τις ανησυχίες και περιόρισαν τα κέρδη του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,15% στα 1.792 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανεβαίνει και αυτό την Τετάρτη.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, αφού οι επενδυτές εστίασαν στις αισιόδοξες οικονομικές συνθήκες και τον προεξοφλητικό πληθωρισμό. Μια δημοπρασία 20ετών ομολόγων πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο.

Οι μετοχές σημείωσαν ως επί το πλείστον άνοδο στην Ασία την Τετάρτη, αλλά χαλάρωσαν σε σχέση με το πρόσφατο παγκόσμιο ράλι.

Η παραλλαγή Omicron συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία και ορισμένες χώρες επιβάλλουν εκ νέου αυστηρότερα μέτρα. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τον κόσμο να είναι προσεκτικός, αλλά δεν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς ενόψει των εορτών. Η Γαλλία θα περιορίσει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ενώ η Γερμανία θα περιορίσει τις συγκεντρώσεις σε μάξιμουμ 10 άτομα.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είναι επίσης πιθανό να εγκρίνει τα χάπια θεραπείας COVID-19 από την Pfizer Inc. (NYSE:PFE) και τη Merck & Co. Inc. (NYSE:MRK) ήδη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,53% στα 22,65 $ και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,53%, ενώ το παλλάδιο κερδίζει 2,82%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →