Ο χρυσός σημείωνει ισχνή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας σχεδόν σταθερός λόγω της μείωσης των συναλλαγών λόγω διακοπών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωνει ισχνή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας σχεδόν σταθερός λόγω της μείωσης των συναλλαγών λόγω διακοπών. Ένα ασθενέστερο δολάριο αντιστάθμισε την ανανεωμένη όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων, που αποδίδεται σε μια ενθαρρυντική μελέτη σχετικά με την παραλλαγή του Omicron COVID-19 που αύξησε την αισιοδοξία γύρω από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,08% στα 1.806 δολάρια, με το κίτρινο μέταλλο να σημειώνει μία δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο κατά 0,5%. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρεί την Πέμπτη.

Μια μελέτη στη Νότια Αφρική, η οποία δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, είπε ότι υπάρχουν μειωμένοι κίνδυνοι νοσηλείας και σοβαρής νόσου σε άτομα που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή όμικρον έναντι της παραλλαγής δέλτα. Οι ΗΠΑ έδωσαν επίσης την Τετάρτη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το αντιιικό χάπι Paxlovid κατά της COVID-19 της Pfizer Inc. (NYSE:PFE).

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% σε τριμηνιαία βάση το τρίτο τρίμηνο του 2021. Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών ήταν 6,46 εκατομμύρια τον Νοέμβριο και ο δείκτης Consumer Confidence του Conference Board ήταν στο 115,8 τον Δεκέμβριο.

Περαιτέρω δεδομένα που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας περιλαμβάνουν αρχικές αξιώσεις ανεργίας, πωλήσεις νέων κατοικιών, παραγγελίες διαρκών αγαθών, δείκτη τιμών PCE, προσωπικό εισόδημα και δαπάνες, καθώς και δείκτες καταναλωτικού συναισθήματος και προσδοκιών καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda μίλησε νωρίτερα την ημέρα.

Ο Phillip Futures Pte, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων της Avtar Sandu, ανέφερε σε έκθεσή του ότι «η αγορά χρυσού αναμένεται να είναι ασταθής και θορυβώδης», με την αντίσταση στα 1.810 δολάρια η ουγγιά και τη στήριξη στα 1.760 δολάρια. «Η ορμή λείπει και οι τιμές πιθανότατα θα σταθεροποιηθούν» μέχρι το τέλος του έτους. Το ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς φαίνονται έτοιμα να αναζωογονηθούν καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν πέρα ​​από την Όμικρον, πρόσθεσε.

Το ασήμι σημειώνει πολύ μικρή πτώση 0,04% διαπραγματευόμενο στα 22,82 $, η πλατίνα κερδίζει 0,21%, ενώ το παλλάδιο υποχωρεί 0,11%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →