Ο χρυσός ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής, με το δολάριο να αποδυναμώνεται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής, με το δολάριο να αποδυναμώνεται καθώς ο Άγιος Βασίλης έκανε δώρο ένα ράλι «υψηλού κινδύνου» ενόψει των εορτών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,01% στα 1.810,20 $, παραμένοντας πάνω από το όριο των 1.800 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρησε την Παρασκευή.

Η υποχώρηση των φόβων για τον αντίκτυπο της παραλλαγής COVID-19 στην οικονομική ανάκαμψη ενίσχυσε τις ορέξεις των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων, περιορίζοντας τα κέρδη για το κίτρινο μέταλλο.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε έγκριση έκτακτης χρήσης για το χάπι Molnupiravir της Merck & Co. (NYSE:MRK), την Πέμπτη.

Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε επίσης ότι οι λοιμώξεις από την Όμικρον είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε νοσηλεία, αλλά πρόσθεσε ότι η παραλλαγή μπορεί να εξακολουθεί να προκαλεί σημαντικό αριθμό σοβαρών περιπτώσεων λόγω της μολυσματικότητάς της.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ωστόσο, μια εργαστηριακή μελέτη έδειξε ότι δύο δόσεις και ένα αναμνηστικό εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd. δεν παρήγαγαν επαρκή επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων για την προστασία από την Όμικρον.

Η Κίνα επίσης κλείδωσε τη Xi'an την Πέμπτη για να περιορίσει το τελευταίο ξέσπασμα του COVID-19 στη δυτική πόλη. Με τους 13 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ορίσουν ένα άτομο να βγαίνει κάθε δεύτερη μέρα για τα απαραίτητα, είναι το μεγαλύτερο lockdown από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Σε άλλες περιοχές της περιοχής, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο εθνικός βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο. Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε επίσης έναν αρχικό προϋπολογισμό ρεκόρ για το έτος που ξεκινά τον Απρίλιο του 2022. Για το έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2023, η Ιαπωνία σχεδιάζει 107,6 τρισεκατομμύρια γιεν (941,26 δισεκατομμύρια δολάρια) σε συνολικές δαπάνες, αύξηση 0,9% από τον αρχικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →