Ο χρυσός υποχωρεί ήπια τη Παρασκευή καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί ήπια τη Παρασκευή καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, με τους επενδυτές να αναζητούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,20% στα 1.845 $ στις 11:30 π.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Παρασκευής.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκαν, μειώνοντας τη ζήτηση για χρυσό μηδενικής απόδοσης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προετοιμάσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά τρίμηνο τον Ιούλιο και πρότεινε μεγαλύτερη αύξηση το φθινόπωρο λόγω του μακροχρόνιου υψηλού πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ξεπερνά πλέον το 8%. Η ΕΚΤ είπε επίσης ότι θα τερματίσει τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων την 1η Ιουλίου 2022.

Τώρα οι επενδυτές έστρεψαν την εστίασή τους στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI) και αξιολογούν πόσο επιθετικές θα είναι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν πέντε μήνες την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε σφιχτή.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο πληθωρισμός εργοστασίων της Κίνας μειώθηκε στον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 14 μηνών τον Μάιο. Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΔΤΚ) αυξήθηκε 6,4% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ενώ άνοδος 8,0% καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,16%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,21% και το παλλάδιο χάνει 0,64%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →