Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα τη Πέμπτη, παραμένοντας στο πλάγιο μοτίβο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα τη Πέμπτη, παραμένοντας στο πλάγιο μοτίβο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,16% στα 1.851 $ στις 12:41 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, παραμένει σταθερό το πρωί της Πέμπτης.

Οι μετοχές στην περιοχή της Ασίας υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Nikkei 225 (0,04%) ίσα που κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο, ενώ ο ASX (-1,42%) και ο Shanghai Composite (-0,66%) δυσκολεύτηκαν.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη ώθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν το AUD/USD που υποχώρησε 0,27% και ο δείκτης του δολαρίου που διαπραγματεύτηκε 0,05% υψηλότερα. Στον χώρο των κρυπτογράφησης, το BTC/USD παραμένει λίγο πάνω από τις 30 χιλιάδες δολάρια.
:
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι αναμένει αυξημένα νούμερα για τον πληθωρισμό την Παρασκευή.

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης: "Η Σαγκάη αυξάνει τους περιορισμούς για τον Covid μετά από μια απότομη αύξηση σε περιπτώσεις που προκαλεί ανησυχία". Η συνοικία Chaoyang του Πεκίνου θα κλείσει όλους τους χώρους διασκέδασης για περιορισμό της πανδημίας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στην κεντρική Κίνα έχουν αφήσει τουλάχιστον 10 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.

Το ΔΝΤ λέει ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλός για ομαλοποίηση της πολιτικής.

Τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια λένε ότι ο πληθωρισμός  θα φτάσει το 10% το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Το υπόλοιπο της τιμής των κατοικιών του RICS του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Μάιο είναι 73 (έναντι πριν από 80).

Τα πιο σημαντικά δεδομένα της συνεδρίασης, περιλαμβάνουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα το ασήμι διαπραγματεύεται 0,45% χαμηλότερα, λίγο κάτω από τα $22/oz. Η πλατίνα υποχώρησε 2,49% χάνοντας τα 1000 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,32%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →