Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) για περισσότερες ενδείξεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,21% στα 1.849 $ στις 12:38 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει υψηλός και η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πιθανό να αυξήσει την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό στο 4,7% για φέτος στην πρόταση προϋπολογισμού της.

Οι συναλλαγές που σχετίζονται με τον χρυσό στις οποίες εμπλέκεται η Ρωσία ενδέχεται να υπόκεινται σε κυρώσεις και οποιεσδήποτε προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων των ΗΠΑ με χρήση χρυσού παρακολουθούνται στενά, είπε η Yellen.

Οι νομισματικές πολιτικές εξακολουθούν να βρίσκονται στα ραντάρ των επενδυτών. Τώρα αναμένουν τα στοιχεία του ΔΤΚ των ΗΠΑ της Παρασκευής για ενδείξεις σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος στο 2,9% από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου του 4,1%, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, τις διαταραχές της προσφοράς και τα υψηλότερα επιτόκια εξακολουθούν να υφίστανται.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η οικονομία του πρώτου τριμήνου της Ιαπωνίας ξεπέρασε τις προσδοκίες με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας να συρρικνώνεται κατά 0,5% τον Ιανουάριο-Μάρτιο σε ετήσια βάση, μικρότερο από την προκαταρκτική ανάγνωση της πτώσης 1,0% που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Η Reserve Bank of Australia αύξησε τα επιτόκια στο 0,85% την Τρίτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 1,13%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,49% ενώ το παλλάδιο χάνει 1,72%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →