Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Παρασκευή, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να ενισχύονται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Παρασκευή, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να ενισχύονται λόγω της τελευταίας έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ωστόσο, παλεύει για ένα δεύτερο εβδομαδιαίο κέρδος αφού οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σημείωσαν κάποια μικρή πρόοδο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν κατά 1,58% στα 1.966,73 $.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,9% σε ετήσια βάση και 0,8% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο. Ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση και 6,4% σε ετήσια βάση.

"Σε μεγάλο βαθμό, θα είναι και πάλι ένα περιβάλλον που θα οδηγείται από τον πόλεμο. Αλλά αυτό που θα περιορίσει το συναίσθημα, απουσία οποιασδήποτε κλιμάκωσης εν καιρώ πολέμου, είναι το FOMC, το οποίο θα είναι λίγο πιο επιθετικό από αυτό που έχουν οι αγορές υπολογίσει στη τρέχουσα τιμή», δήλωσε στο Reuters ο διαχειριστής συνεργάτης της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν μετά την έκθεση των ΗΠΑ, η οποία επίσης έδειξε την πιο απότομη αύξηση των τελευταίων 40 ετών. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια όταν εκδώσει την πολιτική της απόφαση στις 16 Μαρτίου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο σταθερό στο 0% καθώς εξέδωσε τη δική της πολιτική απόφαση την Πέμπτη. Ωστόσο, έκανε μια απροσδόκητη hawkish κίνηση επιταχύνοντας τη μείωση των νομισματικών κινήτρων.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει επίσης την πολιτική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές έχουν στραφεί σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, γεγονός που έδωσε ώθηση στο κίτρινο μέταλλο. Ο χρυσός εκτινάχθηκε έως και 8,5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ήταν κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Ο χρυσός spot θα μπορούσε να δοκιμάσει ξανά την υποστήριξη στα 1.976 δολάρια ανά ουγκιά, ένα σπάσιμο αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση στο εύρος των 1.924-1.953 δολαρίων, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο βυθίζεται κατά 7,20% στα 2.830,54 δολάρια ανά ουγκιά. Έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων τη Δευτέρα, λόγω ανησυχιών για διακοπή του εφοδιασμού από την Ρωσία, τον κορυφαίο παραγωγό του κόσμου.

Το ασήμι υποχωρεί 1,76% στα 25,45 δολάρια, ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,31% στα 1.058,54 δολάρια, κατευθυνόμενη για τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2021.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →