Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στο ασφαλές καταφύγιο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στο ασφαλές καταφύγιο. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν και το πετρέλαιο υποχώρησε μετά από σχόλια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κερδίζουν 0,63% στα 2.005 $, μετά από πτώση μεγαλύτερη του 1% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε περίπου 3% κατά την χθεσινή συνεδρίαση, τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τον Ιανουάριο του 2021, και σταμάτησε ένα ράλι που το έφτασε κοντά στο υψηλό ρεκόρ του Αύγουστου του 2020. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη Τετάρτη, με τον πληθωρισμό να παραμένει ανησυχητικός, παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν.

Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα, οι ΗΠΑ θα δημοσιεύσουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή αργότερα μέσα στην ημέρα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επίσης να ανακοινώνει την τελευταία της απόφαση πολιτικής στις 16 Μαρτίου. Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκδώσει επίσης τη δική της πολιτική απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι τιμές των εμπορευμάτων διέκοψαν το ράλι τους την Τετάρτη. Αυτό το ράλι σημείωσε υψηλά-ρεκόρ πολλών ετών καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τη διακοπή του εφοδιασμού από τη Ρωσία και την Ουκρανία, δύο σημαντικούς παραγωγούς ενέργειας, μετάλλων και καλλιεργειών. Ωστόσο, η σύγκρουση που προήλθε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν επίσης τους συναδέλφους παραγωγούς πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή, εάν είναι δυνατόν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία είναι δύο από τα λίγα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχων (OPEC+) που έχουν την ικανότητα να το κάνουν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,32% στα 2.998,04 δολάρια ανά ουγκιά. Το μέταλλο, που χρησιμοποιείται σε καταλυτικούς μετατροπείς για τον περιορισμό των εκπομπών, σκαρφάλωσε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων τη Δευτέρα. Αυτό οφείλεται στους φόβους για διακοπές του εφοδιασμού από τη Ρωσία, κορυφαία παραγωγό παλλαδίου. Το ασήμι κερδίζει 0,93% διαπραγματευόμενο λίγο πάνω από τα 26 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,65% στα 1.095,14 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →