Ο χρυσός σημειώνει μεγάλη πτώση τη Τετάρτη χάνοντας τα 2000 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μεγάλη πτώση τη Τετάρτη χάνοντας τα 2000 δολάρια. Το κίτρινο μέταλλο προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του μετά την κορύφωση 19 μηνών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, υποστηριζόμενη από τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξάνονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού χάνουν 3,10% στα 1989 $. Ανέβηκαν στα 2.069,89 $ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, όχι πολύ μακριά από το ρεκόρ των 2.072,49 $ που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, υποχώρησε την Τετάρτη, αλλά παρέμεινε κοντά στο πάνω από ενάμιση χρόνο υψηλό τη Δευτέρα.

Εκτός από την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τον χρυσό, «φαίνεται ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών δυνάμεων», δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια της DailyFX Margaret Yang.

«Οι γεωπολιτικοί καταλύτες είναι οι κύριοι μοχλοί πίσω από την κίνηση του χρυσού, και μόλις ο πολιτικός ουρανός είναι καθαρός, προβλέπω ότι οι τιμές του χρυσού θα πέσουν γρήγορα πίσω στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων».

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια όταν θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στον Ατλαντικό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο χάνει σήμερα 6,68%, έχοντας σημειώσει άνοδο 38% από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος παραγωγός του μετάλλου.

«Το παλλάδιο θα μπορούσε να κινηθεί πολύ υψηλότερα, επειδή από όλα τα εμπορεύματα, έχει το υψηλότερο ποσοστό μεριδίου που προέρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της ED&F Man Capital Markets, Έντουαρντ Μέιρ.

Το ασήμι σημειώνει πτώση 1,71% στα 26,02 δολάρια ανά ουγκιά, αφού έφτασε στο υψηλό σχεδόν εννέα μηνών την Τρίτη. Η πλατίνα σημειώνει μεγάλη πτώση της τάξεως του 6,7%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →