Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρά τη Παρασκευή, διευρύνοντας όμως τις εβδομαδιαίες απώλειές του.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρά τη Παρασκευή, διευρύνοντας όμως τις εβδομαδιαίες απώλειές του. Ένα ισχυρότερο δολάριο αντιστάθμισε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια λόγω της μικρής προόδου που σημειώθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με την πρόοδο της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν 0,32% στα 1.932 $ στις 4:03 μ.μ. και έχουν χάσει περίπου 1% για την εβδομάδα μέχρι σήμερα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε υψηλότερα από το χαμηλό σχεδόν ενός μηνός την Παρασκευή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει τις συμβάσεις που προμηθεύουν την Ευρώπη με το ένα τρίτο του φυσικού αερίου της, εκτός εάν πληρωθούν σε ρωσικά ρούβλια. Αυτή είναι η ισχυρότερη οικονομική του αντίδραση μέχρι σήμερα στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην Ασία-Ειρηνικό, ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της Κίνας Caixin ήταν 48,1 τον Μάρτιο του 2022. Ο Δείκτης Μεγάλων Κατασκευαστών Tankan της Ιαπωνίας στο 14 και ο Δείκτης Tankan Large Non-Manufacturers στο 9, για το πρώτο τρίμηνο του 22.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να δώσουν μια ένδειξη για τη μελλοντική νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μειώθηκαν στα 604,4 δισ. δολάρια στις 25 Μαρτίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Τράπεζα της Ρωσίας). Πρόκειται για πτώση από τα 643,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 0,77% στα 24,62 δολάρια. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,63% στα 1006 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο 3,52% στα 2397 δολάρια, αλλά και τα δύο μέταλλα κατευθύνονται προς μια τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία απώλεια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →