Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αλλά αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2020

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αλλά αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνει τη ζήτηση για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,36% στα 1.940,80 δολάρια στις 5:58 μ.μ., με το κίτρινο μέταλλο να έχει κερδίσει περίπου 5,6% μέχρι στιγμής το πρώτο τρίμηνο του 2022 και 1,5% τον μέχρι σήμερα μήνα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, αφού έφτασε στο χαμηλό σχεδόν ενός μήνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται, με τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών να σημειώνουν μικρή πρόοδο. Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας καθώς η Μόσχα συγκεντρώνει τα στρατεύματά της εκεί μετά από αποτυχίες κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν ενώ ένα βασικό μέρος της καμπύλης αποδόσεων σημείωσε απότομη άνοδο την Τετάρτη. Αυτές οι αδιέξοδες πρόσφατες κινήσεις στοιχηματίζουν ότι η επιθετική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για να αποτρέψει την υπερβολική άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση της Fed. Τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) ήταν 49,5, ενώ ο μη μεταποιητικός PMI ήταν 48,4 τον Μάρτιο του 2022. Ο δείκτης PMI παραγωγής Caixin αναμένεται την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,30% στα 25,04 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Ιούνιο του 2021. Η πλατίνα υποχωρεί 1,01% στα 989,86 δολάρια, αλλά ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2021. Το παλλάδιο κερδίζει 0,5% στα 2.325,22 $, σε τροχιά για το πιο απότομο τριμηνιαίο άλμα του από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →