Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τετάρτη, παραμένοντας όμως κοντά στο χαμηλό μήνα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τετάρτη, παραμένοντας όμως κοντά στο χαμηλό μήνα που διαπραγματεύτηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έδειξαν πρόοδο και μείωσαν την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου ως καταφύγιο. Ωστόσο, ένα ασθενέστερο δολάριο και η πτώση των αποδόσεων περιορίζουν τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξάνονται κατά 0,63% στα 1.933 δολάρια στις 17:29 μ.μ., υποχωρώντας έως και 1,8% στα 1.889,45 δολάρια την Τρίτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου. Το δολάριο, που συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό , υποχώρησε την Τετάρτη και οι αποδόσεις αναφοράς 10 ετών στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης από τα σχεδόν υψηλά τριών ετών.

Η Ουκρανία και η Ρωσία ξεκίνησαν εκ νέου πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, η Ρωσία υποσχέθηκε να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και μια άλλη πόλη. Ωστόσο, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η απειλή δεν είχε τελειώσει, παρόλο που η Ουκρανία πρότεινε την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ένδειξη προόδου.

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust (P:GLD) υποχώρησαν 0,2% στους 1.091,44 τόνους την Τρίτη.

Στην Ασία-Ειρηνικό, το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις αποστολές χρυσού στη Ρωσία ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν επίσης ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία συρρικνώθηκαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2022.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,55% προσπαθώντας να ξεπεράσει τα 25 δολάρια, ενώ η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,12% ξεπερνώντας τα 1000 δολάρια. Το παλλάδιο κερδίζει 3,74% στα 2.287,72 δολάρια, αφού υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών στα 2.032,97 δολάρια κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Το μέταλλο του αυτόματου καταλύτη έχει υποχωρήσει περίπου 40% από τότε που έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών στις 7 Μαρτίου, καθώς οι ανησυχίες για τη ρωσική προσφορά αμβλύνθηκαν.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →