Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Τρίτη, χάνοντας την στήριξη στα 1900 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Τρίτη, χάνοντας την στήριξη στα 1900 δολάρια. Η πτώση οφείλεται στις ελπίδες για επιτυχία στις συνομιλίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θα επαναλάβουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να επιλύσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 1,40% στα 1.897,70 δολάρια στις 3.37 μ.μ. ET. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε επίσης την Τρίτη, αλλά διατηρήθηκε σταθερό σε υψηλό τριών εβδομάδων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ήταν επίσης κοντά στα υψηλά τριών ετών.

Η Ουκρανία και η Ρωσία πρόκειται να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, αργότερα μέσα στην ημέρα. Η Ουκρανία είπε ότι ο κύριος στόχος της στις συνομιλίες είναι να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός στις μάχες που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, αν και οι ΗΠΑ συμμερίζονται τον σκεπτικισμό τους για μια σημαντική πρόοδο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 13,7% στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω των εορτών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς και των υψηλών τιμών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η πόλη της Σαγκάης ανέφερε επίσης ρεκόρ 4.381 ασυμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 και 96 συμπτωματικών κρουσμάτων για τις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης της πόλης στο WeChat. Η πόλη παραμένει σε lockdown δύο σταδίων, εννέα ημερών.

Δύο ενώσεις βιομηχανίας χρυσού δήλωσαν τη Δευτέρα ότι συνεργάζονται με ανθρακωρύχους, διυλιστήρια, εμπόρους και φορτωτές για να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με ράβδους χρυσού σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το εμπόριο πλαστών μετάλλων και να επιτραπεί στους αγοραστές χρυσού να εντοπίσουν την προέλευσή του.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 2,87% στα 24,25 δολάρια, το παλλάδιο βυθίζεται 8,51% στα 2128 δολάρια, ενώ η πλατίνα υποχωρεί 2,44% στα 965 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →