Ο χρυσός ξεκινά τη συνεδρία χαμηλότερα την Πέμπτη μετά από έξι συνεχόμενες μέρες κερδών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεκινά τη συνεδρία χαμηλότερα την Πέμπτη μετά από έξι συνεχόμενες μέρες κερδών. Το κίτρινο μέταλλο αιωρείται γύρω από την ψυχολογική ζώνη των $ 1800 / oz. Το ασήμι έχει υποχωρήσει -0,85% και διαπραγματεύεται κάτω από τα $ 26 / oz, αλλά το χαμηλό κύμα στο ημερήσιο γράφημα φαίνεται ευάλωτο για μια πτώση. Αλλού στο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι -0,19% στο κόκκινο, αλλά η τρέχουσα δράση τιμών φαίνεται πολύ πλάγια. Το WTI είναι τώρα -0,42% χαμηλότερα και εξακολουθεί να υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα.

Στις αγορές κινδύνου, μόνο το ASX (0,20%) κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τις ΗΠΑ μια μέρα στην άλλη. Το Nikkei 225 (-0,88%) και η Shanghai Composite (-0,70%) και τα δύο έχασαν έδαφος. 


Στις αγορές συναλλάγματος, τα νομίσματα των εμπορευμάτων έχουν πληγεί αρκετά σκληρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το USD / CAD διαπραγματεύεται 0,44% υψηλότερα, ενώ το AUD / USD (-0,56%) και το NZD / USD (-0,62%) υπέστησαν πολύ μεγάλες απώλειες. Το BTC / USD είναι χαμηλότερο -1,88% αυτή τη στιγμή.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη νύχτα, ο αντιπρόεδρος της PBOC λέει ότι τα stablecoins μπορεί να θέσουν κινδύνους, προκλήσεις για τα παγκόσμια νομισματικά συστήματα πληρωμών.

Ο κυβερνήτης της RBA Lowe λέει ότι το QE είναι πιθανό να χρειαστεί σε μελλοντικούς επιχειρηματικούς κύκλους, αλλά υπάρχουν και όρια.

Υπήρξαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας αναφέρει τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 για το 2021.

Ο υπουργός οικονομίας της Ιαπωνίας Nishimura ζητά μια ανανεωμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο λόγω του COVID-19.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας υπόσχεται αυξημένη υποστήριξη για την πραγματική οικονομία, πιθανές περικοπές RRR.

Στα χθεσινά λεπτά της FOMC, η Fed σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη δει το επίπεδο ουσιαστικής προόδου που έχει ακόμη επιτευχθεί. Ορισμένα μέλη της Fed αναμένουν ότι θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκτόξευση νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Συμμορφωμένοι με τις κεντρικές τράπεζες, υπήρξαν αναφορές ότι η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να αποδεχθεί υπέρβαση του στόχου πληθωρισμού 2%.

Γερμανία Αναμένεται εμπορικό ισοζύγιο 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 15,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ποσοστό ανεργίας στην Ελβετία Ιουνίου 2,8% έναντι 3,1% πριν.

Κοιτάζοντας μπροστά στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα πρακτικά της ΕΚΤ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, οι εβδομαδιαίες DoE και τα σχόλια από τον Buba's Wuermeling και την Lagarde της ECB.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →