Ο χρυσός την Παρασκευή βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε έξι

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός την Παρασκευή βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε έξι, καθώς τα στοιχεία που προβάλλουν τη συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα για τα επιτόκια των ΗΠΑ ότι θα παραμείνουν υψηλά και ενίσχυσαν τις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.932 δολάρια ανά ουγκιά στις 08,55 π.μ. και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν 0,1% χαμηλότερα στα 1.967 δολάρια.

«Η αγορά αποδέχεται σιγά σιγά το γεγονός ότι ίσως τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», κάτι που αντανακλάται στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων αυτή την εβδομάδα με πτωτική επίδραση στον χρυσό, δήλωσε ο Harshal Barot, ανώτερος σύμβουλος της Metals Focus.

«Το δολάριο έχει ενισχυθεί ακόμη και μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ, επομένως αυτός είναι ένας πιθανός υποστηρικτικός παράγοντας που δεν έχει παίξει».

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 1,4% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλά της 11ης Ιουλίου την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι αυξανόμενες αποδόσεις μειώνουν την ελκυστικότητα του άτοκου χρυσού.

Τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που αναμένονται στις 12:30 GMT αναμένεται να δείξουν αύξηση 200.000 θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο κατά 209.000 τον Ιούνιο, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει σταθερό κοντά στα χαμηλά πολλών δεκαετιών.

«Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αποφύγει τη διολίσθηση σε ύφεση παρά τα σημαντικά υψηλότερα επιτόκια. Εάν τα σημερινά δεδομένα για την αγορά εργασίας επιβεβαιώσουν αυτή την εικόνα, η τιμή του χρυσού θα μπορούσε αρχικά να κατευθυνθεί προς τα κάτω», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Commerzbank.

«Αντίθετα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της επόμενης εβδομάδας είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν την άποψη ότι η Fed τελείωσε τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,45 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 911 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα είχαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση τους. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,7% στα 1.249 δολάρια, αλλά βρισκόταν σε καλό δρόμο για ένα μικρό εβδομαδιαίο κέρδος.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →