Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων την Πέμπτη, μετά από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των ιδιωτικών μισθολογίων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που τροφοδότησε τα στοιχήματα για αυστηρότερη πολιτική παρακολούθησης και ενίσχυσε τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε μικρή μεταβολή στα 1.935 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:58 π.μ., διαπραγματευόμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουλίου που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.971 δολάρια.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ανήλθε σε κορύφωση 4 εβδομάδων και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 324.000 τον περασμένο μήνα, περισσότερο από τη πρόβλεψη για αύξηση 189.000.

Παρόλο που οι αγορές την Τετάρτη ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον Fitch, οι επενδυτές είπαν ότι περίμεναν μακροπρόθεσμη ανησυχία για τη θέση του χρέους της χώρας, την πολιτική πόλωση και την παγκόσμια θέση του δολαρίου ΗΠΑ.

Το δολάριο ΗΠΑ θα διατηρήσει τη θέση του έναντι των περισσότερων σημαντικών νομισμάτων τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς η ανθεκτική εγχώρια οικονομία ενισχύει τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής FX σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο χρυσός αναζητείται συχνά ως ασφαλής επένδυση σε περιόδους χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, αλλά τείνει να χάνει την έλξη του όταν τα επιτόκια αυξάνονται καθώς δεν αποφέρει τόκο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια σε υψηλό 15 ετών την Πέμπτη, αν και υπάρχει κίνδυνος επανάληψης της έκπληξης κατά μισή μονάδα του Ιουνίου, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει ο υψηλότερος ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Η Ρώσικη ανθρακωρύχος Nornickel, ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου στον κόσμο, δήλωσε ότι η Ασία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας όσον αφορά τα έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 23,72 δολάρια η ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 918 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα ήταν στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περίπου τρεις εβδομάδες. Οι τιμές του παλλαδίου υποχώρησαν 0,5% στα 1.237 δολάρια η ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →