Ο χρυσός τελειώνει αρνητικός παρά το γεγονός ότι έφτασε σε υψηλό ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η εβδομάδα που έληξε στις 8 Δεκεμβρίου ήταν μια ταραχώδης για τον χρυσό καθώς το μέταλλο, στο φαινομενικά περιττό Fedspeak, έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών των 2.135 $ στην ασιατική συνεδρίαση, πριν κλείσει χαμηλότερα την ίδια μέρα για να σταθεροποιηθεί για την υπόλοιπη εβδομάδα μέχρι Παρασκευή.

Υποχώρησε περαιτέρω χαμηλότερα για να κλείσει με εβδομαδιαία απώλεια περίπου 3,50% στα 2.004 $. Το κίτρινο μέταλλο κατάφερε το πρώτο μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τα 2.000 δολάρια τον Νοέμβριο με ράλι ομολόγων, αλλά δεν κατάφερε να στηριχθεί στα απότομα ράλι του.

Ο χρυσός κατέρρευσε ξανά την Παρασκευή σε μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, η οποία επιβάρυνε τα ομόλογα για να ωθήσει τις αμερικανικές αποδόσεις υψηλότερα. Οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν 199.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο έναντι της πρόβλεψης για 185.000 θέσεις εργασίας. Η επιστροφή των απεργών εργατών αυτοκινήτων αύξησε τον αριθμό κατά 30.000. Στα στοιχεία μισθοδοσίας προστέθηκε και το ψήφισμα της απεργίας του Χόλιγουντ. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,70% από 3,90%.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,40% σε εκατ. μ. έναντι της εκτίμησης 0,30%, καθώς η ετήσια τιμή στο 4% ταίριαζε με την πρόβλεψη. Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό βελτιώθηκε στο 62,80% από 62,70% τον Νοέμβριο, γεγονός που ενδέχεται να μειώσει την πληθωριστική πίεση των μισθών. Αυτή η αξιοπρεπής μηνιαία έκθεση εργασίας αψηφά την ευρέως αναμενόμενη αποδυνάμωση στην αγορά εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η έκθεση εργασίας ανοίγει τρύπες στις αντιλήψεις των αγορών για μια τεράστια ποσότητα περικοπών επιτοκίων το επόμενο έτος. Τα συμβόλαια ανταλλαγής δείχνουν ότι η πιθανότητα μιας περιστροφής της Fed τον Μάρτιο έχει μειωθεί στο 40% από πάνω από 50% που παρατηρήθηκε πριν από τη δημοσιοποίηση των δεδομένων μισθοδοσίας για μη γεωργικές επιχειρήσεις.

Σε μια άλλη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, το University of Michigan Sentiment (προκαταρκτικά Δεκεμβρίου) αυξήθηκε στο 69,40 έναντι της πρόβλεψης για 62. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό ενός έτους του Πανεπιστημίου του Michigan (προκαταρκτικά Δεκεμβρίου) διαμορφώθηκαν στο 3,10% έναντι της πρόβλεψης 4,30% στις 5-10 -Οι ετήσιες προσδοκίες για τον πληθωρισμό στο 2,80% υπολείπονταν της προσδοκίας του 3,10%. Η προειδοποίηση με την έκθεση εργασίας έγκειται στο γεγονός ότι οι μισθοδοσίες του Νοεμβρίου βασίστηκαν σε δύο μόνο τομείς - δηλαδή. κυβέρνηση και υγειονομική περίθαλψη. Σε αυτή τη βάση, οι υποκείμενες συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ισχυρές όσο φαίνεται να είναι.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ΗΠΑ αυξήθηκαν την Παρασκευή με βάση την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ και έκλεισαν με εβδομαδιαία απώλεια περίπου 2,50% στο 2,23%, καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν περίπου 2% την Παρασκευή, ενώ οι αποδόσεις δύο ετών αυξήθηκαν κατά 3% για να κλείσουν στο 4,72 %. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ στις 103,98 σημείωσε άνοδο 0,4% την Παρασκευή.

Σε μια θετική εξέλιξη για τα εμπορεύματα γενικά, οι ηγέτες της Κίνας δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη δημοσιονομική στήριξη και να τονίσουν τη σημασία της οικονομικής προόδου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Το Πολιτικό Γραφείο ανακοίνωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική θα ενισχυθεί ανάλογα. Ο στόχος του ΑΕΠ για το επόμενο έτος αναμένεται να είναι 5%.

Το σύνολο των παγκόσμιων διαθεσίμων ETF σε χρυσό από την Πέμπτη αυξήθηκε περίπου κατά 0,17 εκατ. Troy την εβδομάδα, αν και, συνολικά, η ζήτηση του ETF παραμένει ανεπαρκής.

Τα κύρια στοιχεία της επόμενης εβδομάδας στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τον πληθωρισμό ΔΤΚ (Νοέμβριος), τον πληθωρισμό PPI (Νοέμβριος), η προκαταβολή λιανικών πωλήσεων (Νοέμβριος) και η S&P Global PMI μεταποίησης ΗΠΑ (Νοέμβριος). Έχουμε επίσης την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που αναμένεται την Τετάρτη. Εκτός Ευρωζώνης, η εστίαση θα επικεντρωθεί στις προσδοκίες της γερμανικής έρευνας ZEW (Δεκέμβριος) και στον μεταποιητικό PM και στον μεταποιητικό PM της Ευρωζώνης. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου. Τα κύρια στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν την απασχόληση, το μηνιαίο ΑΕΠ, τη μεταποίηση και τους σύνθετους PMI. Η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου. Η Κίνα θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΔΤΚ (Νοέμβριος), τις τιμές κατοικίας, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή (Νοέμβριος) την επόμενη εβδομάδα.

Καθώς οι έμποροι μειώνουν τα βαριά στοιχήματά τους με μείωση επιτοκίων, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα ενδέχεται να υποχωρήσουν περαιτέρω βραχυπρόθεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρυσός μπορεί να είναι ευάλωτος βραχυπρόθεσμα, καθώς το μέταλλο έχει αυξηθεί κυρίως λόγω των περικοπών επιτοκίων. Ο χρυσός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, εκτός εάν λάβει υποστήριξη από την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed που θα ανακοινωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Η υποστήριξη είναι στα $1990/$1970. Η αντίσταση είναι στα $2010/ και $2030) και στα $2053/$2970.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του economictimes.com

https://economictimes.indiatimes.com/markets/commodities/views/gold-ends-negative-wow-despite-hitting-a-record-high/articleshow/105860722.cms


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →