Ο χρυσός συνεχίζει στο στενό εύρος του την Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και των ομολόγων κινούνται με ανοδική τάση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει στο στενό εύρος του την Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και των ομολόγων κινούνται με ανοδική τάση. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να παρέχουν ενδείξεις για την επόμενη κίνηση πολιτικής της Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού χάνουν 0,07% στα 1.782 $ . Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημειώνει άνοδο την Πέμπτη.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου παρέμειναν κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 29 Νοεμβρίου, σημειώνοντας την Τετάρτη μετά από δημοπρασία 10ετούς ομολόγου.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), ανακοινώνονται την Παρασκευή. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης το νούμερο ανοίγματος θέσεων εργασίας JOLTs της Τετάρτης, το οποίο αυξήθηκε στα 11,033 εκατομμύρια τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η μείωση των προσλήψεων υποδηλώνει επίσης επιδείνωση της έλλειψης εργαζομένων.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια το τρίτο τρίμηνο του 2022, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πρόσθεσαν ότι ο κίνδυνος ήταν μια ακόμη γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων.

Στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να πέσει πίσω στον στόχο που πιστεύαμε νωρίτερα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι υψηλές τιμές ενσωματώνονται στους μισθούς.

Η Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να εκδώσουν όλες τις πολιτικές τους αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, τα κινεζικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 12,9% σε ετήσια βάση. Ο ΔΤΚ αυξήθηκε 2,3% σε ετήσια βάση και 0,4% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παλεύει να διατηρηθεί πάνω από τα 22 δολάρια χάνοντας 1,70% ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο σημειώνουν πτώση 0,75% και 2,17% αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →