Ο χρυσός ισορροπεί και τη Τετάρτη, λίγο ενισχυμένος από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί και τη Τετάρτη, λίγο ενισχυμένος από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και της Κίνας που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού χάνουν 0,12% στα 1.782 $ . Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων 10 και 30 ετών υποχώρησαν από τα υψηλά μιας εβδομάδας που σημείωσαν την Τρίτη.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), που θα είναι διαθέσιμα την Παρασκευή. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του ΔΤΚ και του δείκτη τιμών παραγωγού, ανακοινώνονται την προηγούμενη ημέρα.

Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) θα εκδώσουν τις αποφάσεις πολιτικής τους την επόμενη εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα μπορούσε να υπερβεί τις προβλέψεις της ΕΚΤ μακροπρόθεσμα, επομένως δεν υπάρχει λόγος τώρα να ενισχυθεί ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων παλαιού τύπου όταν λήξει ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο, δήλωσε ο διοικητής της Bank of Estonia Madis Muller.

Εν τω μεταξύ, η BOE θα μπορούσε να καθυστερήσει να γίνει η πρώτη βασική κεντρική τράπεζα στον κόσμο που θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια, χάρη στην  παραλλαγή Omicron COVID-19.

Από την πλευρά της Fed, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει περισσότερους υποψηφίους για ανοιχτές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εντάσεις αφού ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για «ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα» εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,58%, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,63% και το παλλάδιο ενισχύεται κατά 0,21%. Οι μέσες τιμές του χρυσού, του αργύρου και της πλατίνας το 2022 θα είναι σχεδόν οι ίδιες με το 2021, ενώ η μέση τιμή του παλλαδίου θα πέσει, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Metals Focus.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →