Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή, προσπαθώντας να αποφύγει μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή, προσπαθώντας να αποφύγει μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Ωστόσο, οι επενδυτές διατήρησαν μικρές κινήσεις, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,50% στα 1.785 $.

Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει 0,2% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα λόγω ανησυχιών ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός και η σύσφιξη της αγοράς εργασίας θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να επιταχύνει τη μείωση του ενεργητικού της και να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή, αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξαν ότι 184.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν όλη την εβδομάδα. Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και περισσότερα από 52 χρόνια, καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνέχισαν να γίνονται αυστηρότερες εν μέσω οξείας έλλειψης εργαζομένων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προσελκύουν μια προσωρινή αύξηση του τακτικού συστήματος αγοράς ομολόγων που θα μειώσει σημαντικά τις συνολικές αγορές χρέους μόλις λήξει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα καταπολέμησης του COVID-19 τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με το Reuters.

Η Fed, η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσουν τις αποφάσεις πολιτικής τους την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή χρυσού της Νότιας Αφρικής μειώθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2021 σε σύγκριση με την αναθεωρημένη πτώση 5,6% τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής. Ανέφερε επίσης ότι η παραγωγή μετάλλων του ομίλου πλατίνας αυξήθηκε κατά 24% από έτος σε έτος τον Οκτώβριο του 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,89% στα 22,21 δολάρια η ουγγιά, αλλά κατευθύνεται για μία τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,32%, οδήγώντας την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετα από τρείς πτωτικές, ενώ το παλλάδιο υποχωρεί 2,90%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →