Ο χρυσός συνεχίζει στο ανοδικό σπιράλ του τη Πέμπτη, παραμένοντας όμως σε στενό εύρος τιμών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει στο ανοδικό σπιράλ του τη Πέμπτη, παραμένοντας όμως σε στενό εύρος τιμών. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,41% στα 1.841 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς 10ετίας ήταν κάτω από τα υψηλά του Νοεμβρίου 2019.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή, αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι έμποροι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed τιμολογούν ήδη περισσότερες από πέντε αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Δεκέμβριο του 2022, με πιθανότητα 27% ότι η πρώτη αύξηση τον Μάρτιο θα είναι κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο, η Fed θα πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν για να μειώσει τον πληθωρισμό που είναι πολύ πάνω από τον στόχο, αλλά μπορεί να μην είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν αυξήσεις με μισή ποσοστιαία μονάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Cleveland Fed Bank, Loretta Mester.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου θα μιλήσει επίσης αργότερα μέσα στην ημέρα.

Εν τω μεταξύ, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζονται καθώς η Ρωσία αύξησε τις στρατιωτικές της δυνατότητες κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, προειδοποίησε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Αν και η Ουκρανία πιστεύει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας μπορεί να επιλυθεί μέσω διπλωματίας, υπάρχουν ήδη λόγοι για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 1,52% στα 23,70 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 2,03%, ενώ το παλλάδιο κερδίζει 1,53% στα 2.285 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →