Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τετάρτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τετάρτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η άνοδος της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων και οι αυξανόμενες προσδοκίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κρατούν τα κέρδη υπό έλεγχο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,12% στα 1.828,49 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Τετάρτη.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτινάχθηκε στο 1,97% την Τρίτη, ένα άλμα που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2019.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Fed σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα μία στις τρεις ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να αυξηθεί ακόμα, πριν υποχωρήσει.

«Οι προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό οδηγούν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση, καθώς η στάση της  Fed είναι σε μεγάλο βαθμό τιμολογημένη», δήλωσε στο Reuters η αναλυτής εμπορευμάτων της ANZ Soni Kumari.

«Η εστίαση είναι στα πραγματικά επιτόκια, και παρόλο που είναι υψηλότερα, παραμένουν αρνητικά... έτσι υπάρχει μια μικρή ώθηση και έλξη εδώ, όπου από τη μια πλευρά, τα πραγματικά επιτόκια ανεβαίνουν, κάτι που είναι αρνητικό για το χρυσό , αλλά εξακολουθούν να παραμένουν λιγότερο ελκυστικά από τον χρυσό», δήλωσε στο Reuters ο στρατηγός νομισμάτων της DailyFX, Ilya Spivak.

Στην Ευρώπη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένη σύσφιξη καθώς ο πληθωρισμός πρόκειται να υποχωρήσει και θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί, περιορίζοντας τις αυξανόμενες προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,04% στα 23,20$, η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,19% και το παλλάδιο κερδίζει 2,20%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →