Ο χρυσός είναι ακίνητος το πρωί της Τρίτης, αν και οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις δίνουν ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός είναι ακίνητος το πρωί της Τρίτης, αν και οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις δίνουν ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,01% στα 1.821,15 $, παραμένοντας κοντά στο υψηλό των 1.823,21 που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Τρίτη. Τα ομόλογα αναφοράς 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Δεκέμβριο του 2019, τα οποία σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή, αναμένονται την Πέμπτη. Μένει επίσης να δούμε πώς τα δεδομένα θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να ενισχύσει τη νομισματική της πολιτική. Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα μία στις τρεις ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, καθώς ο πληθωρισμός πρόκειται να υποχωρήσει και θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί περίπου στο 2%, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόσθεσε ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας, βασικός μοχλός του πληθωρισμού, είναι πιθανό να επηρεάσουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, μιλά την Τετάρτη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, να ακολουθεί μια ημέρα αργότερα.

Η συνεχιζόμενη γεωπολιτική ένταση στην Ανατολική Ευρώπη για την Ουκρανία συνεχίζεται επίσης, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,48% στα 22,90 δολάρια, η πλατίνα χάνει 1,18% στα 1.018 $ και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,54%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →