Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα φτάνοντας σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα φτάνοντας σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας. Οι πληθωριστικές πιέσεις βοήθησαν να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος του ράλι απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,28% στα 1.813,58 $ αφού έφτασαν το όριο των 1.814,91 $, το υψηλότερο από τις 27 Ιανουαρίου, νωρίτερα στη συνεδρίαση.

"Η μεγαλύτερη συνιστώσα του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή, πέρα ​​από τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι οι τιμές του πετρελαίου. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά κινούνται τα επιτόκια", δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

«Ο χρυσός γίνεται λίγο αμυντικός, συνειδητοποιώντας ότι θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτή την κατάσταση λόγω υπερπληθωρισμού».

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν ως επί το πλείστον τη Δευτέρα, με μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ να ηρεμεί τους επενδυτές σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από τον COVID-19. Στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν την Παρασκευή τα 10ετή ομόλογα αναφοράς των ΗΠΑ.

Η έκθεση έδειξε ότι οι μισθοί εκτός αγροτών ήταν στις 467.000 τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 4%. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή, με ισχυρά στοιχεία που ενδέχεται να αυξήσουν το στοίχημα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin ήταν 51,4 τον Ιανουάριο. Η Αυστραλία δημοσίευσε επίσης στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη υποστήριξαν επίσης το ασφαλές καταφύγιο κίτρινο μέταλλο. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συνεχίζουν να συγκρούονται για την Ουκρανία, με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους να προειδοποιούν το Σάββατο ότι η Ρωσία είχε περίπου το 70% της μαχητικής ισχύος που θα μπορούσε να χρειαστεί για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,60% στα 22,92 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει πτώση 3,41%, ενώ η πλατίνα χάνει 0,78% στα 1.023 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →