Ο χρυσός συνεχίζει να ανεβαίνει τη Δευτέρα, αφού έφτασε σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει να ανεβαίνει τη Δευτέρα, αφού έφτασε σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Συνεχίζονται οι ανησυχίες για μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία κράτησε την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων χαμηλά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,20% στα 1.862 $, με το κίτρινο μέταλλο να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Νοεμβρίου στα 1.865,15 $ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Αυτό ήταν επίσης το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Οι ανησυχίες των ΗΠΑ ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι επικείμενη οδήγησε τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σε μια κυρίως πτωτική τάση και το πετρέλαιο σε κορυφές επτά ετών. Η είδηση ​​έδωσε ώθηση και στα ομόλογα, ενώ χτύπησε το ευρώ.

Η Ρωσία θα μπορούσε άμεσα να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να εισβάλει στη γείτονά της, προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Κυριακή. Ωστόσο, η Ρωσία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και κατηγόρησε τη Δύση για «υστερία», παρόλο που συνεχίζει να μαζεύει στρατεύματα κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε πτώση τη Δευτέρα, ενώ το 10ετές γραμμάτιο αναφοράς του αμερικανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών στο Μίσιγκαν ήταν στο 57,4 τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Μίσιγκαν ήταν στο 61,7, το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς οι προσδοκίες ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα συνεχίζουν να αυξάνονται. Ωστόσο, αυτές οι προσδοκίες πιθανότατα δεν θα εκτροχιάσουν τις δαπάνες λαμβάνοντας υπόψη τις υπερβολικές αποταμιεύσεις και την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει επίσης τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,38% κατακτώντας τα 24 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,17%, ενώ το παλλάδιο σημειώνει πτώση 0,67%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →