Ο χρυσός σημειώνει πτώση τη Τρίτη αφού έφτασε στην κορύφωση τριών μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει πτώση τη Τρίτη αφού έφτασε στην κορύφωση τριών μηνών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι φόβοι ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία άρχισαν να ατονούν σήμερα και οι επενδυτές στρέφονται σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού χάνουν 1,07% στα 1.852 $, αφού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 16 Νοεμβρίου στα 1.873,91 $ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Ο χρυσός spot έκλεισε υψηλότερα στις εννέα από τις τελευταίες 11 συνεδρίες.

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα, ενώ το πετρέλαιο σκαρφάλωσε στα υψηλά επτά ετών, καθώς οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μείωσαν τις ορέξεις των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων. Αντίθετα σήμερα τα πράγματα έχουν πλήρως αντιστραφεί.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς μειώθηκαν επίσης, δίνοντας επίσης ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο κίτρινο μέταλλο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Αν και η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα συνέβαλε στην ενίσχυση της κατανάλωσης, το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών και η αύξηση των λοιμώξεων από τη νέα παραλλαγή Omicron θόλωσαν τις προοπτικές.

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε επίσης τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να δημοσιεύει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να συζητούν πόσο επιθετικές θα πρέπει να είναι οι επερχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων ενόψει της συνάντησής τους τον Μάρτιο του 2022. Οι ΗΠΑ δημοσιεύουν τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού τους (ΔΤΠ) αργότερα μέσα στην ημέρα, με την Κίνα να δημοσιεύει το δικό της δείκτη τιμών PPI και καταναλωτή μια μέρα αργότερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 2,77% στα 23,20 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,66%. Το παλλάδιο βυθίζεται κατά 5,98%, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του σε σχεδόν δύο εβδομάδες τη Δευτέρα στα 2.369 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →