Ο χρυσός συνεχίζει να ανακάμπτει μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδρίες.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει να ανακάμπτει μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδρίες. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται πλέον 0,65% υψηλότερα στα 1772 $/ουγκιά. Το ασήμι κινήθηκε κατά 1,98% προς τη θετική κατεύθυνση για διαπραγμάτευση στα 23,85 $/ουγκιά. Στα άλλα βασικά προϊόντα, ο χαλκός αυξήθηκε κατά 1,90% και το WTI κατά 0,79%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά θετικό τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,65%) και Shanghai Composite (0,69%) ανέβηκαν και τα δύο, ενώ το ASX ανέτρεψε την τάση για να μειωθεί -0,08%. 

 
Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο ΗΠΑ δυσκολεύτηκε καθώς ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε -0,36%. Το NZD/USD ήταν ο μεγαλύτερος δικαιούχος με άνοδο σχεδόν 1%. Το Bitcoin συνέχισε να ανεβαίνει φτάνοντας τα 62.265 δολάρια.

Η Evergrande είπε ότι έχει κεφάλαια για να πληρώσει το χρεωστικό κουπόνι την Τρίτη.

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας να αποθηκεύουν άνθρακα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Kishida δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Ιαπωνία θα παροτρύνει τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να αυξήσουν την παραγωγή και να χαλαρώσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Αυστραλιανό εβδομαδιαίο καταναλωτικό συναίσθημα 107,0 (προηγούμενη εβδομάδα 105,6).

Η RBA είπε ότι η κεντρική της εκτίμηση είναι ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρίμηνο του Δεκεμβρίου του 2021 και στην προ-δέλτα πορεία της στο Η2 του 2022. Υπήρξε μια επανάληψη ότι η RBA δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως ότου ο ΔΤΚ είναι σταθερός γύρω στο 2-3%.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γέλεν θα παρατείνει τα έκτακτα μέτρα διαχείρισης του χρέους έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να βρει λύση στο ζήτημα του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας λόγω Brexit.

Στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνονται οι άδειες οικοδομής των ΗΠΑ, η έναρξη στέγασης και σχόλια από τους Panetta, Lane και Bailey της ΕΚΤ και τους Harker, Daly, Bostic και Waller της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →