Για άλλη μια φορά τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κατευθύνονται υψηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Για άλλη μια φορά τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κατευθύνονται υψηλότερα. Ο χρυσός διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,63% στα 1781 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι ανεβαίνει πάνω από 1% στα 23,92 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χαλκός χάνει -0,81% μετά από μια καλή δεκαήμερη πορεία και το WTI σημειώνει πτώση -0,75%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου το Nikkei 225 (0,14%) και το ASX (0,53%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το Shanghai Composite (-0,12%) κινήθηκε αντίθετα στην τάση, για να κινηθεί χαμηλότερα.

Δεν υπήρξε μεγάλη κίνηση στις μεγάλες ισοτιμίες FX κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν του NZD/USD η οποία αυξήθηκε άλλο ένα 0,24%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το bitcoin συναντά αντίσταση στα 64.899 δολάρια και έχει υποχωρήσει -0,78%.

ΔΕΠ Γερμανίας Σεπτεμβρίου +2,3% έναντι +1,0% m/m αναμενόταν.

CPI Σεπτεμβρίου Ηνωμένου Βασιλείου +3,1% έναντι +3,2% ετησίως αναμενόμενο.

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας θα εισαγάγει μέτρα για την αύξηση της κατανάλωσης.

Κινέζικες τιμές νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο +3,8% ετησίως (προηγούμενο +4,2%).

Το LPR της Κίνας 1 και 5 ετών παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,85% και στο 4,65% (18ος συνεχόμενος μήνας).

Η Κίνα λέει ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις Ιανουάριος-Σεπτέμβριος είναι +19,6% ετησίως.

Ιαπωνικό εμπορικό ισοζύγιο για Σεπτέμβριο Υ -622,8 δισ. (Αναμενόμενο Υ -519 δισ.).

Αυστραλιανός δείκτης Westpac για τον Σεπτέμβριο -0,02% m/m (προηγούμενο -0,27% m/m).

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε στους βουλευτές των Δημοκρατικών ότι πιστεύει ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για μια πρόταση φορολογίας και δαπανών αξίας 1,75 - 1,90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το LME δήλωσε ότι τροποποιεί τους κανόνες δανεισμού και εφαρμόζει όριο καθυστέρησης και μηχανισμό αναβολής παράδοσης για τον χαλκό. Οι αλλαγές όπως λέγεται είναι προσωρινές και θα επανεξετάζονται τακτικά.

Αναμένοντας το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών EZ, τον καναδικό ΔΤΚ και σχόλια από τους Elderson της ΕΚΤ και Bullard της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →