Ο χρυσός (-0,10%) και ο άργυρος (-0,54%) διορθώνουν ήπια τη Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,10%) και ο άργυρος (-0,54%) διορθώνουν ήπια τη Πέμπτη. Αυτό έρχεται μετά από μια άλλη σταθερή ημέρα συναλλαγών την Τετάρτη. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1780 $/oz ενώ το ασήμι έχει κινηθεί στα 24,12 $/oz. Στα υπόλοιπα εμπορευμάτα, ο χαλκός έχει υποχωρήσει 1,45% και το WTI σημείωσε πτώση 0,50%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, οι αγορές αναμείχθηκαν τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (-1,87%) και Shanghai Composite (-0,01%) έκλεισαν χαμηλότερα, αλλά το ASX απέκλεισε την τάση για να κλείσει λίγο πάνω από το επίπεδο. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο μεγαλύτερος κινητήρας ήταν το USD/JPY που υποχώρησε -0,31%. Το AUD/USD μειώθηκε επίσης -0,22%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κινήσεις συναλλάγματος ήταν σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με τον κίνδυνο. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin ξέσπασε από την αντίσταση των 64.899 δολαρίων, αλλά διαπραγματεύεται -2,18% χαμηλότερα σήμερα το πρωί.

Ο Mester της Fed είπε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα έρθουν σύντομα.

Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν γύρω στο 14% μετά την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης του βραχίονα διαχείρισης ακινήτων.

Η BoJ αναφέρει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να παραμείνει ισχυρό ακόμη και μετά την αναζωπύρωση του COVID-19.

Υπάρχουν ορισμένες πιθανές γαλλικές κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αφορούν την ενέργεια και το εμπόριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε μια κατ' αρχήν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νέα Ζηλανδία.

Η Pimco θα επενδύσει σταδιακά περισσότερο και θα εμπορεύεται κρυπτονομίσματα.

Τα σημαντικότερα σημεία της υπόλοιπης συνεδρίασης περιλαμβάνουν την απόφαση για το επιτόκιο της Ρωσίας, τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, τον επιχειρηματικό δείκτη Philly Fed, τις υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών, τη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΕ και σχόλια από τους Daly και Waller της Fed και τον Lowe της RBA.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →